Boek: essays over de publieke zaak

dpz.jpg

Samen met Mickey Huibregtsen stelde ik deze essaybundel samen. In dit boek laten  we verschillende mensen, uit diverse sectoren, aan het woord over hun visie op maatschappelijke verandering.
Na de lancering volgde veel aandacht in de media. Zo waren er dagelijkse interviews met auteurs op BNR Nieuwsradio en publicaties in het Financieele Dagblad.

Bestel het boek Bol of op Management Boek.

Samenvatting:
De maatschappelijke ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. Om hier adequaat op te kunnen reageren zal iedereen – van burger tot politicus, van journalist tot wetenschapper – voor zichzelf de vraag moeten beantwoorden hoe onze toekomstige samenleving eruit zou kunnen zien en welke rol hij daarin moet spelen. Deze essaybundel is een brede waaier van ideeën over een ommezwaai in de Nederlandse maatschappij. Het zijn ideeën van toonaangevende mensen over de kernvragen die het publieke debat zouden moeten beheersen en vragen als:
– Hoe maatschappelijk betrokken is de burger?
– Hoe selectief en effectief is de overheid?
– Moeten wetenschap en onderwijs vrijer worden?
– Durven bedrijven maatschappelijk actief te worden?
– Nemen de media hun verantwoordelijkheid?
– En wat betekent dit voor de maatschappij in haar geheel?

Met bijdragen van grote namen uit de politiek, media, wetenschap en het bedrijfsleven. Onder anderen: Frank Ankersmit, Vincent Icke, Margalith Kleijwegt, Uri Rosenthal, Paul Rutten, Bernard Wientjes, Jos de Beus, Wiet Bruijn, Steven van Eijck, Ben Knapen, Fokke Obbema, Mabel van Oranje, Marian Oudeman, Paul Schnabel, Willem Stevens en Steven de Waal.

%d bloggers like this: