Hoe het dikke mannetje Nederland heeft veroverd

Het verhaal van hoe het kleine Bertelsmann-online uitgroeide tot Nederlands beroemdste dikke man leest als een avontuur. In tien jaar tijd weet bol.com de grootste online winkel van het land te worden. We lezen hoe belangrijk het is de goede mensen aan te trekken, hoe visie en creativiteit dagelijks centraal dienen te staan en dat je steeds moet blijven innoveren. Wat dat betreft is het een echt managementboek. Het wijkt af van de doorsnee boeken voor managers door de persoonlijke touch van marketingbaas Michel Schaeffer, die 14 jaar mede aan het roer heeft gestaan. Hij is eerlijk over zijn twijfels en gemiste kansen.
Net nu Schaeffer, evenals CEO Daniel Ropers, weg is bij Bol kondigt de Amerikaanse reus Amazon aan naar Nederland te komen. Hiermee lijkt de grote vrees van Bol.com uit te komen. Amazon zal hier warm onthaald worden: we shoppen al voor zo’n 650 miljoen bij buitenlandse online winkels en de meest gedownloade winkelapp is het Chinese (!) AliExpress.
De komende jaren zal de kracht van het merk Bol.com en het dikke mannetje pas echt getest worden.
Het Geheim van Bol.com, Michel Schaeffer, 366 p – Atlas Contact 201
%d bloggers like this: