Tarantino strompelt naar zijn pensioen

Natuurlijk zal elke filmliefhebber de nieuwste “Tarantino” gaan zien. Maar na het zien van zijn negende film, moet de conclusie zijn dat we er elke keer weer intrappen. De kwaliteit van zijn films houdt al jaren geen gelijke tred meer met de hype die telkens succesvol wordt gecreëerd. Het is een vermakelijke wereld, een feest van herkenning, maar sinds Reservoir Dogs en Pulp Fiction is het eigenlijk ook niet heel bijzonder. Tarantino is overgewaardeerd.

Hij heeft gezegd tien films te willen maken. Dat betekent dat hij er voor zijn pensioen nog éen aflevert. Natuurlijk gaan we die massaal zien. Laten we hopen dat Tarantino de cirkel weet te sluiten zoals hij begon: met het schrijven van filmgeschiedenis.

Once Upon A Time in Hollywood, 2019 ***

%d bloggers like this: